Konstmedalj av Republikens president Sauli Niinistö

Paasikivi-Samfundet rf och Gillet för Medaljkonst i Finland rf ger tillsammans ut en konstmedalj av Republikens president Sauli Niinistö. Skulptören Tapio Kettunen har formgivit medaljen.

På Sauli Niinistö -medaljens framsida finns ett porträtt av presidenten. På frånsidan gestaltas spår, som två människors fotsulor och tår har lämnat. Konstnären själv har gett bilden namnet ”Möte” och han beskriver den på följande sätt:

Kuvanveistäjä Kettunen“ Frånsidans motiv beskriver vår tids utmaningar, både i individens som i universell skala. Situationen i världen och dess stabilitet, de ekologiska frågorna och vårt gemensamma ansvar för framtiden har bl.a. gett element till utformningen. Alltså hur vi möter varandra och hurudana spår var och en av oss lämnar efter oss.

 

Paasikivi-Samfundet har låtit prägla en medalj från och med J.K. Paasikivi för att hedra Republikens presidenter. Gillet för Medaljkonst i Finland har låtit prägla en medalj av varje Republikens president ända från K.J. Ståhlberg.

Konstmedaljen av Republikens president Sauli Niinistö präglas dubbelsidig i medaljbrons (MS 90) och patineras. Dess diameter är 72 mm. Den görs i 300 ex. och medaljerna blir färdiga i slutet av år 2016.

Man kan få medaljen i två olika versioner. De första femtio medaljerna numreras 1….50/50 och de säljs till specialpris i beställningsordning. De övriga medaljerna är onumrerade.

Beställ i nätet 

De numrerade medaljerna kostar 200 euro för alla. De tillverkas endast i 50 ex och i medaljerna stansas ordningsnumret. Medaljen nr 1 överräcks till Republikens president Sauli Niinistö.

Normalpriset för medaljen är 160 euro. Ingen numrering.

I alla pris ingår oms. 24 % och till prisen läggs expeditionskostnaderna 10,90 eller 14,90 euro/sändning. Då medaljerna blivit klara skickas de per post i ett etui tillsammans med ett certifikat.

Tilläggsinformation ger Paasikivi-Samfundet p. 050 5993252 vardagar kl. 10-13 eller Gillet för Medaljkonst i Finland, tfn 050 5542174 och mitalikilta@gmail.com .